Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het thuisduel tegen Jong AZ niet beschikken over de geblesseerde Gavin Vlijter en de niet-speelgerechtigde Lars Hutten. Het is onduidelijk of Jorrit Smeets ook moet worden toegevoegd aan het lijstje ‘afwezigen’. Smeets kreeg rood in het bekerduel tegen VV Noordwijk, maar in het officiële KNVB-persbericht over uitsluitingen naar aanleiding van bekerduels komt zijn naam niet voor. Het kan zijn dat Fortuna in beroep is gegaan tegen de strafeis van de KNVB-aanklager, waardoor Smeets – hangende het beroep – beschikbaar is.

Als Smeets beschikbaar is, verwachten we achterin één wijziging ten opzichte van het bekerduel in Noordwijk: Miguel Santos neemt de plek onder de lat over van Aykut Özer. Verder Christopher Braun en Marco Ospitalieri op de rechts- en linksbackposities. Centraal spelen aanvoerder Perr Schuurs en Wessel Dammers.

Als Smeets speelgerechtigd is, gaan we er vanuit dat hij centraal op het middenveld zal spelen. Is hij niet speelgerechtigd, dan heeft Oliseh enkele opties. Hij kan Schuurs doorschuiven naar het middenveld en hem centraal achterin vervangen door Clint Essers of Kai Heerings. Hij kan ook kiezen voor Mickaël Malsa als vervanger van Smeets. We vermoeden dat Oliseh – in het geval van een schorsing van Smeets – zal kiezen voor Schuurs op het middenveld en Essers centraal achterin. Verder verwachten we Dries Saddiki en Djibril Dianessy op het middenveld.

In de voorhoede speelt Finn Stokkers centraal en moet Oliseh twee vleugelspelers aanwijzen. Hij kan kiezen uit drie: Stefan Askovski, André Vidigal en Lisandro Semedo. We gokken dat Semedo en Askovski in de basis starten.

Bekende gezichten bij Jong AZ? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Jong AZ? Fortuna Sittard speelde nooit eerder tegen Jong AZ.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Jong AZ: …-…-…-…-…

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-W-V-W

Scheidsrechter Laurens Gerrets staat op een keurige vierde plek in de lijst “favoriete scheidsrechter”.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs (Essers?), Dammers, Ospitalieri; Smeets (Schuurs?), Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: als je nog mee wilt met de bus naar het uitduel van Fortuna Sittard tegen SC Telstar, dan kun je je vanavond voor en na het duel tegen Jong AZ nog opgeven. De kosten voor leden zijn €29; niet-leden betalen €34. De bus vertrekt vrijdag 29 september om 16.30 uur vanaf de voorzijde van het Fortuna Stadion.