Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel tegen FC Utrecht (aftrap: 19.45uur) vanwege (langdurig) blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Wessel Dammers en Djibril Dianessy. Rowen Koot is ziek en dus afwezig.

Andrija Novakovich, die al vroeg in het duel tegen NAC Breda geblesseerd uitviel, was de afgelopen dagen niet van de partij op de training en zal dus vanavond ook niet in actie komen. Verder staan er vraagtekens achter de namen van Jorrit Smeets en Branislav Niňaj, die gisteren slechts gedeeltes van de training afwerkten. José Rodríguez zit het vierde en laatste duel uit van zijn uitsluiting.

We vermoeden dat René Eijer geen niet-noodzakelijke wijzigingen gaat doorvoeren ten opzichte van het duel tegen NAC Breda. We verwachten dus Alexei Koşelev in doel, met daarvoor een viermansverdediging. In het centrum spelen Branislav Niňaj (of Rubén Ramírez als Niňaj niet fit is) en Kai Heerings. Aan de zijkanten Calvin Mac-Intosch (rechts) en aanvoerder Michael Pinto (links).

Op het middenveld verwachten we ook geen wijzigingen, kortom opnieuw een 4-4-2-systeem, met de volgende perosnele invulling: Ahmed el Messaoudi, Andrija Balic, Mark Diemers en Jorrit Smeets. Achter de naam van Smeets staat dus een vraagteken. De laatste weken lijkt hij een blessure te verbijten. Wellicht krijgt hij vanavond rust en speelt op zijn plek Lars Hutten.

In de voorhoede verwachten we Finn Stokkers op de plek van Andrija Novakovich, en Lazaros Lamprou.

Oud-Fortunezen bij FC Utrecht? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij FC Utrecht? 16 Februari 1997. Fortuna Sittard won destijds met 0-1 bij FC Utrecht. Het enige doelpunt van het duel kwam op naam van Phil Gray. Wie had gedacht dat we zijn naam ooit nog eens in positieve zin zouden noemen?

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Utrecht: V-V-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-G-V

Scheidsrechter Edwin van de Graaf staat op plek acht in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Geen slechte keuze dus. VAR Kevin Blom staat in de middenmoot op plek elf.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Niňaj, Heerings, Pinto; Smeets (Hutten), El Messaoudi, Diemers, Balic; Stokkers en Lamprou.

Supporters: Er zullen vanavond 350 Fortunezen in het uitvak plaatsnemen. Busreizigers melden zich om 17.00uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion; autoreizigers melden zich vanaf 18.15uur bij het uitvak in Stadion Galgenwaard om de omwisselbiljetten om te ruilen voor entreebewijzen.