Fortuna Sittard heeft ook het derde en laatste vriendschappelijke duel na afloop van de competitie met 8-0 gewonnen. Zesdeklasser VV Schinnen kwam er nauwelijks aan te pas. Fortuna startte met de volgende elf: Bertjens, Geerinckx, Akerboom, Kazlauskas, Steegs, Aitjdag, Cagnazzo, Bergmans, Meulenberg, Van Barneveld en Taihuttu.
Fortuna ging flitsend van start middels een schot vanaf de aftrap dat de keeper ter nauwernood kon keren. Binnen tien minuten moest diezelfde keeper toch tweemaal kapituleren, na treffers van Taihuttu (of was het toch Steegs?) en Van Barneveld.
Dan lijken dubbele cijfers in het verschiet te liggen, maar stokt de machine. Het duurt tot vijf minuten voor rust voordat Fortuna weer scoort. Meulenberg is de doelpuntenmaker.
Na rust verschijnen zeven nieuwe gezichten in het veld. Dreezen, Joosten, Geraerts, Tychon, Meszaros, en jawel hoor verzorger Roel Coumans en assistent Coocky trekken ook de schoenen aan. Taihuttu, Van Barneveld, Cagnazzo, Bergmans, Aitjdag, Geerinckx en Bertjens blijven achter in de kleedkamer.
Het eerste balcontact van Tychon levert een treffer op. Bedoeld of niet, maar de bal zeilt prachtig achter de keeper van Schinnen: 0-4. Weer een paar minuten later scoort Meulenberg zijn tweede van de middag en Fortuna’s vijfde en op het uur tilt Meszaros de marge naar zes.
Tien minuten voor tijd scoort de ijverige Coumans de zevende treffer en vijf minuten voor tijd krijgt Fortuna een (onterechte) penalty. Tja, en wie zal die dan nemen? Coocky dus en hij brengt de achtste en laatste treffer op het scorebord.
Het seizoen 03/04 zit er definitief op, maar het zal niet lang duren voordat het nieuwe seizoen begint. Op 9 juli staat SVM namelijk te trappelen om het nieuwe seizoen te openen!