Het oefenduel tegen de amateurs van de Laura Hopel Combinatie is na 30 minuten gestaakt (stand 0-1, doelpunt Hamming) wegens de slechte gesteldheid van het speelveld. Dat op voorgenoemd veld goed voetbal niet mogelijk bleek, was te verwachten gezien de weersgesteldheid van de laatste weken, maar de spelers moeten zich gaandeweg de wedstrijd meer op een ijsbaan dan op een voetbalveld hebben gewaand.
Na een half uur spel, floot de scheids plotseling af en Ronald Hamming vertrouwde ons toe dat de wedstrijd zou worden ingekort tot 2 helften van 30 minuten. Enige minuten later werd in overleg met de arbitrage alsnog besloten niet meer aan de 2e helft te beginnen. Een voor het oog van de aanwezige toeschouwers (w.o. ook het LD i.c. Ivo Kok) een alleszins begrijpelijke beslissing. Gezien de blesuregolf die Fortuna momenteel teistert, is het bovendien een verstandige beslissing.
De aanwezigen uit de regio Sittard vroegen zich af hoe het mogelijk kan zijn dat in Sittard de velden een stuk zachter zijn dan in de regio Kerkrade. Zou het dan toch te maken met de kilte die het Parkstad Limburg Stadion uitstraalt en die blijkbaar de gehele regio in zijn greep heeft?
In één opzicht bleek het treffen niettemin geslaagd voor de sympathieke amateurvereniging LHC: de nieuwe lichtinstallatie functioneerde uitstekend. In de komende dagen wordt gekeken of en zo ja wanneer de wedstrijd opnieuw gespeeld kan worden.

Bron: Fortuna Sittard