Fortuna Sittard heeft het derde oefenduel van de voorbereiding met 9-0 gewonnen in en tegen Tüddern. Geen dubbele cijfers dus deze keer. Wel een verrassende naam in de basis: Dave Zafarin. De oud Roda speler heeft het dus al verder geschopt dan louter conditie op peil houden in Sittard.
Fortuna startte in de volgende opstelling: Baart, Joosten, Akerboom, Dassen, Hermans, Zafarin, Meszaros, Cagnazzo, Moutawakil, Derksen en Taihuttu.
Het eerste half uur stond in het teken van de Taihuttu show. Hij scoorde namelijk viermaal (15de, 18de, 19de en de 28ste minuut). Een intikker van Zafarin was goed voor 5-0 wat tevens de ruststand was. Na rust twee wijzigingen: Vaessen op de plek van Joosten (Akerboom rechtsback, Dassen en Vaessen centraal achterin) en Jordi Reneerkens verving de bepaald niet afgetrainde Zafarin als rechtshalf. Na vijf minuten gaf Reneerkens zijn visitekaartje af: 6-0. Weer een paar minuten later knalde Dassen de 7-0 binnen en leken dubbele cijfers onafwendbaar.
Een kwartiertje na Dassen’s treffer scoorde Derksen zijn eerste van de avond vanaf de penaltystip. Op dat moment waren Baart en Taihuttu al aan het douchen; Dreezen en Dabo waren hun vervangers. Een kwartier voor tijd scoorde Cagnazzo nummer negen en was er dus nog voldoende tijd om opnieuw dubbele cijfers te halen. Maar dat lukte dus niet. Ook Luc Janssen die nog inviel voor Meszaros kon daar niets aan veranderen.
Maandag gaat de oefencampagne verder in Eindhoven tegen FC Eindhoven. Dan wordt het allemaal wat serieuzer en zullen we zien wat het elftal echt voorstelt.