Fortuna Online had eigenlijk geen zin om er ruchtbaarheid aan te geven, maar het kwaad is ondertussen geschied: het gedrag van Mels van Driel in het uitduel tegen FC Eindhoven heeft het nieuws gehaald.
Van Driel was betrokken bij een opstootje dat Eindhovenspeler Wellens een rode kaart opleverde, maar dat net zo goed ook Van Driel rood had kunnen opleveren, zoals na afloop bleek uit de beelden.
De zaak leek in de doofpot te verdwijnen, maar Dagblad De Limburger rakelde de zaak op (wat hun goed recht is overigens, want de zaak stinkt). De krant vroeg trainer Korver naar zijn mening over de vermeende kopstoot en waar Korver er het beste aan had gedaan te zwijgen ging hij er toch op in, wat leidde tot een komische uitspraak “In ieder geval niet van een frontale (kopstoot, FO), wel een zijdelingse slag met het hoofd”. En die uitspraak is door VI gepromoveerd tot uitspraak van de week. En daarmee is de zaak niet in de doofpot, maar ligt de zaak op straat.
Het is dus niet uitgesloten dat de arbitragecommissie op basis van al deze aandacht, het voorval gaat onderzoeken.
Dit had natuurlijk allemaal niet hoeven te gebeuren als Van Driel die stommiteit niet had begaan. Het leek er even op dat hij zijn furie onder controle had (acht duels op rij zonder geel), maar nu was er toch weer kortsluiting. De tijd zal leren of hij en Fortuna ermee wegkomen.