Muhammed Mert maakt het seizoen 14/15 op amateurbasis af bij Fortuna Sittard. De 19-jarige Belg is geen onbekende in Sittard-Geleen. Precies een jaar geleden tijdens de winterstop trainde Mert, destijds onder contract bij KRC Genk,  al een week mee bij Fortuna. Genk en Fortuna hadden toen plannen om de samenwerking te intensiveren en het verhuur van Mert was daar het eerste concrete uitvloeisel van.

Echter Fortuna en Genk waren niet in staat overeenstemming te bereiken over de huursom, waardoor ook de beoogde nauwere samenwerking tussen beide clubs niet van de grond kwam (of wellicht was het wel andersom: de clubs bereikten geen akkoord over hoe de nauwere samenwerking er zou uitzien, waardoor de transfer van Mert ook niet doorging). Later ging Genk een samenwerkingsverband met MVV aan.

Mert keerde terug bij Genk, speelde het seizoen daar uit bij de beloftes en tekende vervolgens begin dit seizoen een tweejarig contract bij NEC Nijmegen. Hij debuteerde tegen Fortuna Sittard, maar een vaste waarde werd hij niet in Nijmegen, waardoor NEC en Mert al na een half jaar besloten de samenwerking stop te zetten.

Fortuna is nog altijd gecharmeerd van Mert die als aanvallende middenvelder op meerdere posities kan worden uitgespeeld en Peter van Vossen kan een speler met scorend vermogen goed gebruiken. De club en speler spreken de intentie uit, volgend seizoen met elkaar verder te willen, dan op basis van een profcontract.

Bron: Fortuna Sittard