Het is nu ook officieel bekrachtigd: Lommel raakt haar proflicentie in België kwijt en dus zakt de Belgisch-Limburgse eersteklasser terug naar de hoogste klasse waarvoor je geen proflicentie nodig hebt: de derde klasse. En als Lommel de schulden bij de bond niet kan aflossen (400.000 euro) dan zakt de ploeg zelfs naar de vierde klasse.
En dat betekent dus ook dat de oud Fortunezen Haeldermans en Bjekovic opzoek kunnen naar een nieuwe werkgever voor het komende seizoen. Voor Bjekovic zal dat wel niet meevallen, hij is (erg verrassend…) al vrijwel het hele seizoen geblesseerd en speelde slechts één duel voor Lommel dit seizoen. Of hij nog ergens aan de bak komt is hoogst twijfelachtig.
En dan hebben we natuurlijk nog Stijn de Stofzuiger. Geloof het of net, maar Stijntje is de gevierde man in Lommel. Hij blijkt één van de steunpilaren van Lommel dit seizoen. Hij scoorde al driemaal in de competitie en tweemaal in de beker (het failliete Lommel staat in de halve finale van de Belgische beker) en leverde ook al de nodige assists. En nu het zeker is dat Lommel verdwijnt uit eerste klasse is er zelfs belangstelling voor hem. De Waalse eersteklasser Bergen wil hem overnemen van Lommel! Het kan vreemd lopen in het voetbal.
Of Haeldermans dit seizoen al de overstap maakt naar Bergen is onduidelijk. Hij heeft namelijk aangegeven het seizoen bij Lommel te willen afmaken. Bovendien is Bergen één van de clubs uit eerste klasse die nog geen licentie heeft gekregen van de Belgische bond. De begroting klopt niet en er is dus nog werk aan de winkel voor Bergen.
Haeldermans moet dus oppassen dat hij niet voor de derde keer in drie jaar naar een club verhuist die op de rand van een faillissement staat…

Bron: BRTN Teletekst