De clubbestuurders van Fortuna Sittard, MVV en Roda JC hebben weer een “geheime” ontmoeting gehad. Afgelopen zaterdag onderhandelden ze in het MECC in Maastricht over de fusie. Nu vraagt u zich misschien af: “Is het al 5 mei geweest?”. Het antwoord is nee, hetgeen nog maar eens onderstreept dat elke uitspraak die de clubbestuurders doen over FC Limburg niet de waarheid hoeft te zijn.
Anyway, we nemen aan de Mommers/Meijer (Fortuna Sittard) en Coenen/Lodewick (MVV) op het matje zijn geroepen door Pickee/Rutten (Roda JC) omdat ze de afgelopen weken in bedekte termen hebben gesproken over een zelfstandige toekomst van Fortuna en MVV. En dat zint de Roda bestuurders natuurlijk niet, want die willen koste wat kost een fusieclub.
Volgens welingelichte bronnen van Dagblad De Limburger zijn de rooskleurige fabeltjes over sponsoren die in FC Limburg willen investeren bij nader inzien nergens op gebaseerd. Het grote struikelblok vormt de gezamenlijke schuldenlast van de drie clubs die zo’n slordige 30 miljoen euro zou bedragen. Ha ha, 30 miljoen euro schuld, netjes opgebouwd door (en ik citeer de kranten nu) bestuursleden die met hun hersenen redeneren en niet op basis van emoties!
Hoe dan ook, private sponsoren zouden nogal huiverig zijn om geld te gaan steken in een club die al begint met een schuldenlast van 30 miljoen euro. Gelijk hebben ze, want die club begint niet alleen met 30 miljoen euro schuld, de bestuurders die die schuld hebben opgebouwd in de loop der jaren zullen ook wel gewoon zitting nemen in het nieuwe bestuur. Daar zou ik als sponsor mijn zuur verdiende geld ook niet aan toevertrouwen!
En dus, wat doen de bestuursleden? Ze gaan een beroep doen op de politiek. Tjonge, wat zijn ze weer voorspelbaar…. De clubs willen dat de drie betrokken gemeenten helpen bij de sanering van de schulden. Oftewel, de belastingbetaler moet fors gaan bijlappen. En als die schulden weg zijn, dan zal het bedrijfsleven ook wel willen investeren, is dan de gedachte.
Het hoge woord is er dus uit, de clubs gaan bedelen bij de overheid. We zijn nu benieuwd naar de onafhankelijke positie van de twee Limburgse kranten. Toen Fortuna en MVV bedelden om geld bij de gemeente klaagden ze steen en been. Volkomen terecht natuurlijk, want daar moet je geen gemeenschapsgeld aan besteden. We zijn benieuwd of ze die mening nog steeds toegedaan zijn en dat ook opschrijven.
Wat we ook leuk zouden vinden is als de kranten een enquête uitzetten onder de bewoners van Kerkrade, Sittard/Geleen/Born en Maastricht (tezamen zo’n 270.000 in getal) om te peilen of zij bereid zijn om ieder gezindslid afzonderlijk 250 gulden af te geven (een modaal gezin met twee kinderen betaalt dus al gauw 1.000 gulden) voor het goed doel: FC Limburg. Zou dan nog steeds 80% aangeven daartoe bereid te zijn??? (bron: Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad).