Fortuna Sittard heeft informeel van de KNVB vernomen dat de club kan rekenen op een licentie voor het seizoen 03/04 als de club nog voldoet aan een aantal voorwaarden. Algemeen manager Simone Palmans vertelt ons nog niet 100% zeker te weten wat die voorwaarden zijn, want ze verwacht donderdag pas de officiële brief van de KNVB waarin die voorwaarden opgesteld staan.
Maar uit informeel overleg heeft Fortuna wel al kunnen opmaken wat die voorwaarden zullen zijn. Naar alle waarschijnlijkheid betreft het garanties voor aflossingen van achterstallige schulden (en dan gaat het waarschijnlijk vooral om de schuld bij het CFK). Fortuna heeft in de voorlopige begroting (die de club indiende) aangegeven die schulden af te lossen, maar garanties kon Fortuna daarvoor niet geven. Het ligt in de rede dat de KNVB die garanties wel wil hebben.
Fortuna heeft nu tot 6 juni (de door de KNVB gestelde deadline om in aanmerking te komen voor een licentie) om die garanties te verstrekken. Op de vraag hoe hoog Palmans de kans inschat dat het zal lukken die garanties te overleggen, antwoordt onze algemeen manager: “100%”.
Dat klinkt dus zeer overtuigend, waardoor er voor elke Fortunees een rustige zomerstop in het verschiet ligt. Half mei weten we waarschijnlijk meer, want dan denkt Fortuna die garanties wel te kunnen overleggen, ruim voor de deadline begin juni dus.

Bron: Fortuna Sittard