In het kader van de start van de amateurvoetbalcompetitie sprak het Limburgs Dagblad Mister Fortuna René Maessen, want voor alle duidelijkheid René Maessen is nog steeds Mister Fortuna en zal dat ook nog wel even blijven.
Maessen speelt op zijn 40ste nog steeds in het eerste elftal van eersteklasser SVN en werkt ook nog steeds bij Goodyear.
In het interview blikt hij terug op zijn carrière in Sittard. De onvermijdelijke voetbalhumor komt ter sprake met het ophangen van André van Gerwen als macabere hoogtepunt. Verder hekelt Maessen de mentaliteit van de huidige jeugd, die weinig respect toont voor de oudere spelers en constateert hij dat clubliefde niet meer bestaat. Verder constateert Maessen dat de seizoenkaart voor het leven die hem door Fortuna acht jaar geleden is beloofd nog moet worden bezorgd. En tenslotte komt Maessen ook nog terug op zijn afscheid bij Fortuna Sittard. Verbeek gaf de voorkeur aan Ricksen op rechtsback en motiveerde dat met de woorden: “René, jij gooit er met de pet naar”. Maessen die er met de pet naar gooit? Verbeek moet de geschiedenisboeken van Fortuna er nog maar eens op naslaan….

Verder houdt het Limburgs Dagblad ook een interview met een andere oud Fortunees Huub Smeets. Nou ja, Smeets speelde ook elders in zijn carrière, dus dit interview is slechts interessant op de momenten dat zijn Fortuna periode ter sprake komt.
Smeets blikt terug op zijn Sittardse periode, die eigenlijk begon met een promotie naar de eredivisie. Met name 1984 herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. Eerst Rotterdamse hooligans van het veld jagen tijdens Fortuna-Feyenoord en vervolgens de kont tegen de krib gooien bij het vaststellen van premies voor de bekerfinale. Smeets was de enige volhouder en speelde uiteindelijk de bekerfinale niet mee. En daarmee kwam er ook een einde aan zijn voetbalcarrière in Sittard.

Bron: Limburgs Dagblad