Lazaros Lamprou speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard. Via zeven doelpunten en acht assists in de eredivisie speelde hij zich in de kijker van enkele Europese subtoppers, zoals RSC Anderlecht, Sporting Lissabon, Club Brugge en Fenerbahce.

Lamprou stond echter nog een seizoen onder contract bij de Griekse landskampioen PAOK Thessaloniki en wie Lamprou wil overnemen, moet zich dus melden bij PAOK met een zak geld.

Sinds donderdag moeten gegadigden een grotere zak geld meenemen, want Lamprou heeft zijn contract verlengd bij PAOK tot de zomer van 2023. Er staat nu ook een afkoopsom in zijn contract: 10 miljoen euro.

Fortuna wordt er financieel niet wijzer van, maar kan nu wel in gesprekken met toekomstige huurlingen een concreet beeld schetsen van hoe een speler wijzer kan worden van een jaartje Fortuna Sittard (Todd Cantwell was al zo’n voorbeeld).

Op 27 juli speelt Fortuna een oefenduel tegen PAOK en dus ook tegen Lazaros Lamprou. Ook PAOK heeft gezien hoe een speler beter kan worden van een seizoen in de eredivisie, dus wie weet, wellicht hebben ze nog een ruwe diamant in de selectie die speeltijd nodig heeft?

Bron: PAOK