Afgelopen week maakte Fortuna Sittard bekend er niet in te zijn geslaagd een shirtsponsor te hebben gevonden. Maar in plaats van één grote, heeft de club overeenkomsten gesloten met vier shirtsponsors. Zij zullen het huidige seizoen tijdens vier periodes van acht en negen wedstrijden op het shirt staan.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ onthult de club de eerste van vier shirtsponsors: het Sittardse Sport Event Congrescentrum (SECC) trapt af en staat tegen AZ op het shirt. SECC is uitbater van de commerciële ruimtes, maar neemt ook de catering in het stadion voor haar rekening.


Op het shirt van Felix Passlack staat plotseling ‘SECC’

Gisteren onthulde de club haar tweede shirtsponsor: Hurkmans Groep. De Brabantse bouwcombinatie is een verzameling van bedrijven die allerlei infrastructurele werken zowel boven maar ook onder de grond uitvoert. Meest bekende onderdeel van de groep is waarschijnlijk Mart Geers Limburg, dat ook in het bezit is van een skybox.

Als derde shirtsponsor onthult de club vandaag JustFire. Het van oorsprong Limburgse bedrijf heeft vestigingen in Tegelen (het is ook sponsor van VVV), Spaubeek, maar ook in Wolvega en Oost-Souburg. De leverancier van diverse soorten pellethaarden wilt het komend seizoen ‘Fortuna in vuur een vlam zetten’, een slogan die het bedrijf ook bij VVV hanteert.

Uiterlijk voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zal Fortuna haar vierde en laatste shirtsponsor onthullen.

Supporters die bij de aankoop van een wedstrijdshirt een keuze willen maken uit één van de vier shirtsponsors is er slecht nieuws, want alleen shirts met de opdruk ‘SECC’ zijn te koop.

Bron: Fortuna Sittard / Fortuna Sittard Fanshop