De gemeente Sittard-Geleen heeft onderzoeksbureau Kolpron opdracht gegeven een onderzoeksrapport te schrijven over de gevolgen die een wijziging in het bestemmingsplan (richting detailhandel) rond het Fortuna stadion zou hebben op de bedrijvigheid in de stadscentra van Sittard en Geleen.
De uitkomst van dat rapport zal een belangrijke rol spelen bij de vraag of dat bestemmingsplan gewijzigd moet worden, iets wat belangrijk is voor het voortbestaan van Fortuna Sittard. Kortom, blijkt uit dat rapport dat de ontwikkeling van detailhandel rond het stadion geduchte concurrentie voor de twee stadscentra oplevert, dan zal het niet eenvoudig zijn om die bestemmingsplanwijziging door de raad te loodsen.

Ondertussen is de interesse onder bedrijven om zich te vestigen rond het stadion op gang gekomen. Zoals bekend wil Jan Linders verhuizen, maar ook het in het centrum van Sittard gevestigde Intersport wil verhuizen naar het stadion en er schijnen meer bedrijven interesse te hebben.
Enerzijds is dat goed nieuws, want het toont dat de voorgestelde ontwikkelingen rond het stadion levensvatbaar zijn. Anderzijds is de interesse van in de stad gevestigde bedrijven natuurlijk slecht nieuws, want je hoeft geen dik (en vooral duur) rapport te schrijven om te kunnen inschatten wat de gevolgen van verhuizing van enkele publiekstrekkers uit de stad naar het stadion zijn voor de stadscentra…

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger