De KNVB verbiedt sinds enige tijd – op last van de FIFA – spelers tijdens de wedstrijd een ondershirt te tonen met daarop een boodschap. De FIFA wil namelijk voorkomen dat spelers hun ondershirt gebruiken voor reclame of politieke doeleinden. Nou ja, daarvan kun je vinden wat je wilt: regels zijn regels.
De KNVB – nu Nederland al lang en breed voor het EK gekwalificeerd is hebben ze toch niks beters te doen in Zeist – heeft besloten die regels eens nauwgezet te gaan toepassen. En dat heeft ertoe geleid dat Harrie Gommans een tijdje geleden een eerste vermaning heeft gekregen van de KNVB omdat hij na een doelpunt zijn ‘Fortunahome’ shirt toont aan het Fortuna publiek.
Gommans besloot zich daar niet zo gek veel van aan te trekken, maar onze vriendjes in Zeist moet je niet op de tenen trappen. Die zijn namelijk lang met als gevolg dat Gommans – nadat ie in Dordrecht opnieuw zijn Fortunahome shirt toonde – een heuse aanklacht tegen zich ingediend zag worden. De KNVB gaat zijn gedrag onderzoeken met als mogelijke uitkomst een schorsing voor Gommans.
We zijn benieuwd of de KNVB zichzelf daadwerkelijk belachelijk gaat maken door Gommans hiervoor te schorsen…

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger