De KNVB heeft Fortuna naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens MVV – Fortuna Sittard een boete van 2.500 euro opgelegd (die kan oplopen tot 5.000 euro als zich dit soort ongeregeldheden nogmaals voordoen). Fortuna beraadt zich momenteel over de vraag of de club in beroep zal gaan tegen deze straf.
De KNVB heeft dus besloten om Fortuna te straffen en niet MVV dat verantwoordelijk is voor de veiligheid in stadion ‘De Geusselt’. Gevoelsmatig is het natuurlijk terecht dat de boete bij Fortuna terecht is gekomen (het was per slot van rekening de Fortuna aanhang die gooide met aanstekers en muntjes) maar juridisch blijft het krom. MVV was verantwoordelijk voor de veiligheid, niet Fortuna. Om dit probleem te omzeilen en toch de boete bij Fortuna te kunnen neerleggen, oordeelt de KNVB dat Fortuna niet het maximale heeft gedaan om de ongeregeldheden te voorkomen. En die redenatie volgende zou je MVV niet kunnen verwijten dat de zaak uit de klauwen is gelopen.
Leuk en aardig allemaal, maar hoe komt de KNVB tot de conclusie dat Fortuna niet het maximale heeft gedaan om de supporters in het gareel te houden??? Wat had de club dan moeten doen???

Hoe dan ook, Fortuna heeft geen behoefte aan gezeur bij de KNVB, dus wellicht is maar gewoon beter om te betalen. We zijn wel benieuwd of Fortuna datgene gaat doen, wat MVV in het vooruitzicht had gesteld als zij een boete hadden gekregen: de daders via videobeelden persoonlijk aansprakelijk stellen.

Bron: KNVB