Jong Fortuna heeft weer een zege geboekt in haar oefencampagne. Ditmaal was vierdeklasser SV Brunssum het slachtoffer. Het werd 0-7 na een 0-5 ruststand.

Bekende namen uit het eerste elftal bij Fortuna waren Willem-Jan Thijssen, Lionel Lord, Angelo Simone en Gino Facenna. Lionel Lord viel deze wedstrijd in positieve zin op. Natuurlijk was dit een mindere tegenstander maar zijn acties lukten regelmatig en hij scoorde dan ook de laatste twee treffers uit de eerste helft. Zeker zijn laatste was een fraaie. De eerste twee werden gemaakt door goalgetter Ahmet Olgun, die steeds meer indruk begint te maken. De derde treffer werd gescoord uit een penalty door Gino Facenna nadat Lord was gevloerd in het strafschopgebied.

In de tweede helft vonden er wat wissels plaats en werd de score niet ver genoeg uitgebreid, ondanks enkele grote kansen. De enige treffers uit de tweede helft werden gemaakt door Gino Facenna (een vrije trap) en Rik Heymans (na een mooie combinatie). Chris Dekker had na zestig minuten genoeg gezien en eigenlijk werd er nadien niet meer scherp gevoetbald. Of een en ander wat met elkaar te maken heeft is mij niet geheel duidelijk. Nadat een treffer van SV Brunssum terecht was afgekeurd (al vond een toeschouwer dat de grensrechter zijn vlag omlaag moest laten omdat het toch al 0-7 stond) hield de scheidsrechter het voor gezien.