Jong Fortuna heeft haar eerste nederlaag in de oefencampagne geleden. In Echt werd met 2-1 van de plaatselijke hoofdklasser verloren.

Jong Fortuna trad aan met een behoorlijk aantal spelers die ook regelmatig minuten maken in het eerste elftal. Tom Daemen, Lionel Lord, Emmo Guvenc, Gino Facenna en Zarko Grabovac waren allen van de partij. Grabovac stond samen met Ahmet Olgun in de spits, waardoor de gemiddelde lengte van de spitsen opeens wel heel erg hoog was.

De eerste helft was qua overwicht voor de Fortunezen, maar uiteindelijk was het EVV dat de score opende met een kopbal van Jeroen Evelein die over doelman Sten Dreezen heen viel. Emmo Guvenc raakte hierna met een vlammend schot nog de lat, maar een doelpunt kon de Sittardse formatie niet meer maken voor rust. Vlak voor rust verdubbelde Jeroen Evelein zelfs de voorsprong na een hele mooie combinatie.

In de tweede helft werden Daemen en Grabovac gespaard en werden er nog wat wissels uitgevoerd. Toch had dit niet veel invloed op het spelbeeld. Fortuna kreeg heel veel kansen, maar wist deze niet te benutten. Met name Olgun had zijn vizier niet op scherp staan. Toch was het de jongeling die tien minuten voor tijd de spanning terug bracht in de wedstrijd. Tot een gelijkmaker kwam het niet meer, ondanks nog enkele grote kansen.

Over de hele wedstrijd gezien maakte Lionel Lord (die later uitviel met een lichte blessure) een onzichtbare indruk. Hij passeerde dan soms wel zijn tegenstander, maar tot een goede voorzet leidde dit niet. Aanvallend gezien was het werk van Guvenc wel opvallend te noemen. Hij begint zich steeds meer te ontwikkelen en blijft strooien met die goede (steek)passes. Daemen en Facenna kwamen soms wat gefrustreerd over. Met name Facenna kreeg het behoorlijk aan de stok met een EVV-speler. Beide spelers moesten tot rust worden gemaand.

Komende maandag start jong Fortuna met de officiele wedstrijden met een uitwedstrijd in Venlo voor de beker.