Zonsopgang. Een dag gelijk elke andere tegen het einde van de zomer. Maar niet voor ons. Vandaag blijft de zon de hele dag achter de wolken. Zoals elke 22e augustus sinds 2008. Harald, we zijn 11 jaar verder, maar het voelt als de dag van gisteren…


Een parkeerplaats naast een stadion in een provincieplaats. De wedstrijd is al lang en breed voorbij en nóg sta je te koken van woede vanwege een onbegrijpelijke wissel van Hans de Koning, jouw ‘King Hans’. ‘Dat is volkomen tegen onze afspraken in!’ We fronsen onze wenkbrauwen.

Een persvoorlichter die een supporter tot de orde roept vanwege het prijsgeven van de opstelling. Draai het liever om. Harald die wekelijks met ‘King Hans’ belt en, Harald kennende, zijn visie op welke tactische variant uit te spelen niet onder stoelen of banken steekt. We fronsen onze wenkbrauwen.

Konden we ons nog maar eens verbazen over je niet aflatende betrokkenheid, noem het clubliefde. Nooit meer ‘One Way’ of ‘TMD’.

Als je dit leest zul je je waarschijnlijk hoofdschuddend omdraaien, ‘Kaffee De Kerteermeister’ binnenstappen en luidkeels ‘VDB’ roepen.

Dag Harald, we zijn je niet vergeten.

Fortuna Online