In Nederland ligt de Eredivisie dit weekend stil omdat zondag de bekerfinale wordt gespeeld. Voor veel clubs een teken om een oefenduel te spelen. Zo ook VVV Venlo en Fortuna Sittard. Beide ploegen namen het in de Venlose Koel van middag tegen elkaar op.

In tegenstelling tot wat de foto bij het bericht suggereert treedt Fortuna niet aan met haar basiselftal, maar met veelal spelers die amper in actie komen.

Na tien minuten komen de Venlonaren op voorsprong via Guus Hupperts. Daarmee is de wedstrijd verre van beslist, want na een half uur schiet Emil Hansson Fortuna vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte. Toch gaat VVV met een voorsprong rusten. Grégoire Amiot maakt hands waarna Jafar Arias VVV vanaf elf meter naar 2-1 trapt.

Na een afgeslagen corner zet Emil Hansson goed voor waardoor Dario van den Buijs de bal achter doelman Delano van Crooy kan koppen. Toch moet Fortuna weer in de achtervolging als Jafar Arias alleen voor Piet Velthuizen opduikt, de bal over Velthuizen wipt en vervolgens simpel afrondt.

De achtervolging leidt uiteindelijk tot de gelijkmaker als een scherpe voorzet door Lars Nabbe alleen nog maar in eigen doelman kan worden gewerkt. Eindstand 3-3.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard:
10. Hupperts 1-0, 30. Hansson 1-1, 35. Arias 2-1, 65. Van den Buijs 2-2, 76. Arias 3-2, 78. Nabbe 3-3.

Fortuna Sittard:
Velthuizen; Amiot, Van den Buijs, Essers, Van Beijen (68. Pluijmen); George (57. El Ablak), Moutoussamy, Verlinden; Hansson, Kastrati, Emmanoulidis (72. Breukers).

Bron: Fortuna Sittard