Vanavond speelde Fortuna Sittard haar voorlaatste duel van haar oefencampagne voorafgaand aan het seizoen 23/24. Op het Antwerpse Kiel trof het K. Beerschot AV met als inzet de Memorial Marc Steenackers.

Fortuna begint het duel met een elftal dat volgende week best wel eens de basis zou kunnen vormen tijdens de seizoensouverture tegen Feyenoord. Zonder spits Paul Gladon of Kaj Sierhuis, al is laatstgenoemde niet fit. De centrumspits wordt opgeofferd door een tweede verdedigende middenvelder in de persoon van Deroy Duarte.

Fortuna begint goed aan het duel waarbij Tijjani Noslin het dichtst bij een treffer is. Geknoei van de Antwerpse doelman Davor Matijas kan niet worden afgestraft. De thuisploeg komt echter beter in de wedstrijd en probeert het doel van Ivor Pandur te bestoken, maar vooralsnog blijft het 0-0.

In het vervolg van de eerste helft probeert Alen Halilović het middels een vrije trap en Rémy Vita schiet op doel, maar beide inzetten leveren geen doelpunt op. Ruststand 0-0.

Als de tweede helft begint is Tijjani Noslin wederom dichtbij de openingstreffer, maar doelman Matijas is op post. Na een minuut of 50 veert het thuispubliek op als Arianit Ferati in de ogen van de scheidsrechter over de schreef gaat met een tackle op Simion Michez. Hij krijgt direct rood en mag inrukken.

Toch geeft Fortuna zich niet zomaar gewonnen en blijft ten aanval trekken. Zo duikt kapitein Ivo Pinto op in het strafschopgebied en is ook Alen Halilović dichtbij de openingstreffer.

Maar hoe verder het duel naar de 90 minuten kruipt, des te hoger wordt de druk op Ivor Pandurs doel. Fortuna buigt, maar barst niet, waardoor het duel eindigt in 0-0. Strafschoppen gaan beslissen wie de Memorial Marc Steenackers op zijn palmares mag bijschrijven.

Aan Sittardse zijde missen Rodrigo Guth en Rémy Vita, terwijl Úmaro Embaló en Tijjani Noslin hun strafschop wel benutten. Omdat de thuisclub bij een stand van 3-2 haar vijfde strafschop benut, eindigt de reeks in 4-2 en blijft de Memorial achter op ‘t Kiel.

Morgen gaat Fortuna opnieuw op zoek naar eremetaal als het om 17.00 uur in Venlo speelt om de Memorial Herman Teeuwen.

K. Beerschot AV – Fortuna Sittard 4-2 (na strafschoppen).
1-0 Matthys, 1-1 Embaló, 2-1 Reyners, 3-1 Tshimanga, 3-2 Noslin, 4-2 Michez.