Fortuna Sittard speelde vanmiddag een oefenduel tegen eerstedivisionist TOP Oss op Sportpark Op de Hooven in Nederweert-Eind. Fortuna verslaat TOP met 3-0.

Trainer Danny Buijs kon geen beroep doen op Mitchell Dijks en Tom Hendriks (beiden geblesseerd), Deroy Duarte (op pad met Kaapverdië), Marko Lazetić (op pad met Servië O21) en Nathan Markelo (op pad met Curaçao). Verder ontbraken ook Dimitris Siovas en Alen Halilović in de selectie.

Desondanks kon Buijs toch een behoorlijk sterk elftal het veld in sturen.

De eerste grote kans was na een minuut of tien wel voor TOP Oss. Arthur Allemeersch ziet zijn inzet op de paal eindigen. Daar komt Fortuna goed weg.

Niet veel later is het aan de overkant wel prijs. Uit een vrije trap kopt Rodrigo Guth de 1-0 tegen de touwen.

Guth is het feestvarken

Fortuna is nu duidelijk baas op het veld, maar kan de score niet uitdiepen, mede vanwege goed keeperswerk van TOP-doelman Lars van Meurs.

In het laatste kwartier voor rust ebt het Sittardse overwicht weg, maar vlak voor rust slaagt Fortuna er toch in de voorsprong te verdubbelen. Tijjani Noslin combineert met Kaj Sierhuis en eerstgenoemde rondt met het hoofd af: 2-0.

Sierhuis en Noslin regelen samen de tweede treffer

Het is tevens de ruststand.

Aan de start van de tweede helft wisselt Buijs viermaal. Luuk Koopmans, Sadik Fofana, Loreintz Rosier en Milan Robberechts komen erin. Vijf minuten later vallen ook Iman Griffith en Mick Niessen in.

Al die wissels komen Fortuna’s spel niet ten goede, want er gebeurt lange tijd weinig voor beide doelen.

Pas in de slotfase kan Fortuna de score verder uitbreiden. Arianit Ferati doet dat tien minuten voor tijd vanaf de strafschopstip, na handspel: 3-0.

Het is tevens het slotakkoord van dit oefenduel, dat dus in een 3-0 overwinning eindigt voor Fortuna.

Opstelling: Pandur (46. Koopmans), Pinto (71. Et Taïbi), Guth, Voet (46. Fofana), Vita (46. Rosier); Ferati, Özyakup (83. Gorea), Noslin (78. Niessen); Oratmangoen (55. Belkheir), Sierhuis (46. Robberechts) en Córdoba (55. Griffith).