Ook in de tweede oefenwedstrijd tijdens de korte winterstop, wist Fortuna te winnen. Voor ongeveer 100 toeschouwers, waaronder 7 meegereisde Fortunezen, werden de Landesligisten uit Wenau met 1-3 verslagen.

Waar we als redactie van deze site doorheen de jaren toch op vele plaatsen acte de présence wisten te geven, viel dat gisteren niet echt mee in Wenau. Alhoewel we ruim op tijd in de omgeving waren, bleken een omleiding en een aantal opeenvolgende foute routekeuzes ervoor te zorgen dat het oorspronkelijke aanvangstijdstip van 19.00u door onze groep ruimschoots werd gemist. Slechts met dank aan een welwillend taxiënde streekbewoner wisten we alsnog op het sportpark in Wenau te arriveren. Maar ook een aantal spelers en zelfs trainer Körver wisten slechts na een uitgebreide zoektocht door de sterk glooiiende streek, we passeerden een helling die ter plekke werd omgedoopt tot de Côte de Stockeu, op de plaats van bestemming te arriveren. Gevolg was dan ook dat de wedstrijd met een vertraging van 20 minuten begon.
Fortuna bleek de gehele wedstrijd de betere ploeg en leidde bij rust al met wat later ook de eindslag bleek te zijn: 1-3. Overigens bleken degene die de veronderstelling hadden een gezapig oefenpotje voorgeschoteld te krijgen toch echt bij het verkeerde eind te zijn. Het niveau van de thuisploeg werd ongeveer gelijkwaardig geschat aan een Derde Klasser, maar de inschatting van sterkhouder Raschid El Hammouchi als van een niveau gelijk aan Hoofdklasse bleek beter te passen. De gastheren speelden dan ook de gehele wedstrijd met volle overgave, hetgeen soms tot pittige duels leidde. Aanvoerder Mels van Driel, Joep Op den Kamp en Raschid El Hammouchi bleken de haantjes aan Fortunazijde. Van de drie proefspelers liet Jürgen Heinrichs, een Tore-André Flo lookalike, verreweg de beste indruk achter. Florencio Cornelia scoorde weliswaar, maar bleek verder onzichtbaar. Panos Vious ging kopje onder in het fysieke geweld van de thuisploeg en liet een bleke indruk achter. Trainer Körver antwoordde als volgt: “Panos speelde inderdaad een mindere wedstrijd, maar deze jongen is pas 21 en ik wil hem er graag bijhebben, hij kan echt wel wat en gezien zijn leeftijd kunnen we ons er geen buil aan vallen.” Over Heinrichs en Cornelia: “Jürgen is een sterkhouder en ook Florencio is een pure aanwinst, beide spelers zou ik liefst direkt willen inzetten tegen HFC Haarlem, maar helaas zijn we zover nog niet.” Commissaris en rasoptimist Sjra Philippen: “Het klopt, niks is nog rond, maar het komt echt wel goed, reken er maar op.”
Fortuna speelde in de eerste helft 4-4-2 en na rust 4-5-1 of volgens de uitleg van de geblesseerde Daniël Voigt 4-2-3-1.

Opstelling Fortuna: Christianen; Op den Kamp, Grabovac, Paridaans, Van Driel; Vious (Bouhadan), El Hammouchi, Heinrichs, Garritsen (Usta); Olondo en Cornelia (Olgün) De invallers staan tussen haakjes en kwamen allen in de tweede helft in het veld. Voor Fortuna scoorden Grabovac, Cornelia en Vious.