Fortuna heeft de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-8 gewonnen van VV Sittard.

In de stadsderby opende Harry gommans de score. Hij speelde de bal met een lob over de uitkomende keeper en rende achter de bal aan. Dat was maar goed ook aangezien de bal terugkwam van de lat en Harry de bal makkelijk kon binnenschieten. Even later verdubbelde Joos van Barneveld met een schitterende streep de score. Later in de tweede helft wisten ook Geroges Tychon en Geert Brusselers bij te dragen aan de uiteindelijk ruststand van 0-4.

In de tweede helft verliep het wat stroever voor Fortuna. Het was dan ook VV Sittard dat met een mooie actie een tegentreffer wist te scoren, een unicum voor een amateurploeg deze oefencampagne. Nadat de ingevallen Prince Rajcomar nog een zuiver carambole te voorschijn had getoverd (kopbal op lat, paal, doellijn) was het Joos van Barneveld die met hulp van de keeper de 1-5 scoorde. Later scoorde Tom Daemen met een stiftje en Prince wist ook nog een doelpunt mee te pikken. Paul Janssen bepaalde via een penalty de eindstand op 1-8.

Komend weekend begint het echte werk, en het is nog de vraag of Fortuna daar klaar voor is. De afwerking verliep niet geheel naar wens deze wedstrijd en JVC Cuijk ’31 zal niet zoveel kansen weggeven als VV Sittard dat deed.