Fortuna Sittard heeft gisteravond het eerste oefenduel tijdens de winterstop gewonnen van SV Meerssen. Op Sportpark Marsana won Fortuna met 4-2 van de hoofdklasser.
Uit de startopstelling konden we opmaken dat de feestdagen de Fortunezen in de ziekenboeg goed hebben gedaan. Aziz Moutawakil, Ronald Dassen en Tom Daemen stonden namelijk weer op het veld. In de ziekenboeg zitten nu nog Dave Joosten, Paul Janssen, Luc Janssen, Dario Cagnazzo en Gino Taihuttu (als we goed geteld hebben).
De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt was wel onmiddellijk goed voor een Sittards doelpunt. Na een kwartier dendert Moutawakil over zijn tegenstander heen aan de linkerkant, trekt de bal keurig voor op Derksen die de bal knap in één keer tegen de touwen trapt: 0-1.
Fortuna domineert het restant van de eerste helft zonder tot al te grote kansen te komen. Meerssen kan er weinig tegenoverstellen. Ruststand: 0-1.
Na rust verandert er niet veel aan het spelbeeld, alhoewel er nu wel meer doelpunten vallen. Derksen maakt eerst zijn tweede, voordat Meerssen zowaar ook tot scoren komt: Etiënne Kleinen is het feestvarken.
Chris Dekker is dan al stevig aan het wisselen geslagen. Wie hij niet wisselt is Derksen en die beloont dat met een derde treffer. Maar opnieuw komt Meerssen terug, deze keer via Jeroen Evelein. Het laatste woord is toch weer voor Derksen die twee minuten voor tijd de eindstand vastlegt.