De licentiecommissie van de KNVB blijkt Fortuna terecht een gele kaart te hebben gegeven. Fortuna geeft namelijk toe dat op 1 juli de benodigde papieren (van de bank) niet bij de KNVB waren afgeleverd en dat was de deadline: punt uit.
Toch is Fortuna in beroep gegaan tegen de gele kaart, omdat de club wil aantonen dat de club de zaakjes op 1 juli wel al op orde had, maar door traag reageren van Fortuna’s huisbank (die ondanks herhaaldelijke oproepen van de club treuzelde) was Fortuna niet in staat om de licentiecommissie daarvan tijdig op de hoogte te stellen.
Ervanuitgaande dat dit verhaal klopt en de schuld dus ligt bij Fortuna’s huisbankier heeft Fortuna – ondanks de gele kaart – haar zaakjes weldegelijk op orde. En dat is natuurlijk het belangrijkste.
Of de licentiecommissie Fortuna die gele kaart nog kwijtscheldt, hangt af van de clementie die de commissie heeft met Fortuna. Strikt genomen heeft Fortuna niet aan de regels voldaan en hoeft de licentiecommissie die gele kaart niet terug te draaien. Maar wellicht doet de commissie dat wel als de club voldoende hard kan aantonen dat de schuld bij de bankier ligt en niet bij de club.
Maar ja, op hoeveel clementie moet een club die al jarenlang in het beklaagdebankje zit bij de KNVB rekenen?

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger