Fortuna’s eclatante 6-0 zege in Velsen betekent opnieuw een aanscherping van een stokoud clubrecord: de ruimste uitzege ooit in de geschiedenis van Fortuna Sittard in competitieverband. Tot gisteren stond dat record op 1-5. Die score stond tweemaal op het scorebord bij een competitieduel op vreemde bodem.

Voor het eerst gebeurde dat op 20 augustus 1975 in de eerste divisie. SC Amersfoort ontving op Sportpark Birkhoven die dag het Fortuna SC van Cor Brom (die dus opnieuw een record kwijtraakt). De 5000 toeschouwers zien doelpunten van Hans Erkens, Frans Roemgens, Hans Zuidersma (2x) en Joop Titaley.


Hans Erkens schuift de 1-0 binnen (bron foto: Limburgs Dagblad)

Twaalf jaar later evenaart Fortuna Sittard het record in de eredivisie. Op bezoek bij DS’79 aan de Krommedijk overklaste het Fortuna Sittard van Hans van Doorneveld op 30 augustus 1987 de thuisploeg. De 2500 toeschouwers zien John Linford (2x), Wim Koevermans, Sigi Lens en Anne Evers de doelpunten maken. De tegentreffer van Gerrie Slagboom in de laatste minuut voorkomt dat dit duel alleen recordhouder wordt.

De 0-6 overwinning gisteren in Velsen van het team van Sunday Oliseh jaagt beide duels uit de recordboeken. Nu ja, het duel tegen DS’79 blijft natuurlijk wel Fortuna’s grootste uitzege in de eredivisie.

Voor alle clubrecords ga je naar Fortuna’s doopceel.