Fortuna heeft gisteren de rechtszaak die de club aanspande tegen de exploitant van Brasserie Fortunato (Pierre Horn) verloren. Dat betekent dat Fortuna de afkoopsom voor Horn niet in 10 jaarlijkse termijnen mag voldoen, maar dat de club sneller moet betalen.
Fortuna heeft altijd volgehouden dat de club niet sneller kan betalen. Als dat werkelijk zo is, kan Fortuna niet van Fortunato afkomen en kan de club het hoofdgebouw per 1 januari ook niet compleet verhuren aan Gilde Opleidingen.
Als die op hun strepen gaan staan, gaat de hele huurovereenkomst de prullenbak in en kan Fortuna ook fluiten naar de huursom van Gilde. En die huursom is verwerkt in de begroting 02/03. Dus daar zou een tekort kunnen ontstaan.
En omdat de KNVB niet houdt van tekorten (tenminste dat roepen ze) zou de licentie van de club in gevaar kunnen komen. Dat wil zeggen als Fortuna niet in staat is dat tekort te dichten.
Je leest het, een hoop “als”, “mits” en “tenzij”. Fortuna heeft dus weer een financieel probleem. Maar samen met de rechter kunnen we ons niet voorstellen dat dit niet overkomelijk is, alhoewel het probleem ook niet onderschat mag worden.

Bron: L1 TV