Fortuna Sittard speelde gisteren een oefenduel tegen Alemannia Aachen, een club uit de Duitse tweede Bundesliga. Fortuna verloor het oefenduel onverdiend met 2-1. Fortuna speelde het duel in de sterkst mogelijke opstelling: Baart, Geraerts, Cagnazzo, P. Janssen, Meulenberg (46. Bastian), Tychon, Daemen, Van Barneveld (83. Samari), Brusselers, Rajcomar en Gommans. Van der Hoeven en Hamming waren geblesseerd en El Gaaouiri uitgenodigd voor het Nederlands Elftal.
Fortuna speelde in de eerste helft bij tijd en wijle aardig en nam al snel een voorsprong door een mooie kopbal van Brusselers. Die tussenstand bleef tot de rust op het scorebord en dat mocht rustig verdiend genoemd worden, want Aachen onder leiding van een in Sittard toch wel bekende blonde middenvelder bakte er niet veel van.
Na rust een ander beeld. Aachen werd wat feller en dat leverde al binnen twee minuten de gelijkmaker op van Ivanovic. Aachen bleef de iets betere ploeg en profiteerde vooral van de onervarenheid aan onze rechterkant. Na een minuutje of twintig in die tweede helft scoorde Ferl de tweede treffer voor Aachen uit een scrimmage voor ons doel.
Daarna nam Fortuna het heft weer in handen en ging opzoek naar een verdiende gelijkmaker. Maar als zo vaak dit seizoen: als je opgelegde kansen mist, hoef je je niet af te vragen waarom je een wedstrijd verliest. Boosdoener van de avond was Harrie Gommans. Ondanks een goeie wedstrijd van hem, faalde hij tweemaal vrij voor de keeper hopeloos. Behoorlijk frustrerend, maar het is niet anders. Ook Brusselers was nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn sublieme stiftje werd helaas van de doellijn gekopt. En dus bleef het bij 1-2.