De verdeling van de TV-gelden onder de eredivisieclubs vindt plaats op basis van de laatste tien eredivisieseizoenen (recente prestaties hebben meer waarde). In het seizoen 19/20 stond Fortuna Sittard achttiende en laatste in die lijst. Nu de samenstelling van de eredivisie voor het seizoen 20/21 bekend is, wordt duidelijk dat Fortuna Sittard een plekje zal stijgen. Fortuna passeert namelijk RKC Waalwijk.

De beslissingen om geen promotie/degradatie toe te passen op het seizoen 19/20 heeft geen gevolgen voor Fortuna’s positie op de TV-geldrangschikking. De degradatie van ADO Den Haag zou ons een plek winst hebben opgeleverd, maar de promotie van Cambuur Leewarden een plek verlies.

Op de langere termijn profiteert Fortuna Sittard mogelijk wel. Als Fortuna ook in het seizoen 21/22 uitkomt in de eredivisie, is er nog slechts een eerstedivisieclub, die ons bij promotie onmiddellijk voorbijstreeft in de TV-geldrangschikking (Excelsior Rotterdam); nu zijn er dat nog vijf (Excelsior Rotterdam, NEC Nijmegen, NAC Breda, Roda JC en Cambuur Leeuwarden).

Zeventiende in plaats van achttiende in de TV-geldrangschikking, levert Fortuna—op basis van de bedragen van het seizoen 19/20—36.250 euro extra op (en in totaal 1,8 miljoen euro). Lijstaanvoerder Ajax kreeg het afgelopen seizoen 9,4 miljoen euro.