Op vrijdag 16 mei 2003 wordt rond de wedstrijd Fortuna Sittard – VVV onder het motto “Topsporters helpen Topsporters” aandacht gevraagd voor een actie van het “Steunfonds Tophandbal Sittardia”

Zoals bekend is de Stichting Tophandbal Sittardia de afgelopen maanden ruim in de publiciteit geweest in verband met haar verontrustende financiële positie. Tot twee maal toe heeft de Stichting, die de belangen behartigt van het eerste herenteam, te maken gehad met een faillissement van de hoofdsponsor. Dit gegeven en het feit dat het vinden van een nieuwe hoofdsponsor tot nu toe uitbleef, noodzaakte de Stichting om de begroting maximaal terug te schroeven. Desondanks blijft de financiële positie uiterst zorgelijk.

Hert Steunfonds, een particulier initiatief dat ondersteund wordt door het bestuur van de vereniging Sittardia, wil voldoende financiële middelen verzamelen om te waarborgen dat Sittardia op topniveau kan blijven handballen. De huidige selectie, die heeft aangegeven samen verder te willen, zal daartoe ondersteund worden. Deze steun zal zich richten op het scheppen van goede randvoorwaarden, zoals vervoer naar uitwedstrijden, trainingsfaciliteiten, medische verzorging etc.
Daarnaast wil het Steunfonds ook investeren in het uitbreiden en versterken van de jeugdopleiding van Sittardia, zodat in de toekomst steeds meer eigen jeugd kan doorstromen naar de topteams.

Het Steunfonds stelt zich tot doel een bedrag van € 10.000 bij elkaar te krijgen, dit ondermeer door de verkoop van Certificaten.
Fortuna Sittard ondersteunt deze actie en stelt het Steunfonds in de gelegenheid deze te promoten. Het Steunfonds, Stichting Tophandbal Sittardia en het bestuur van de vereniging Sittardia stellen dit gebaar zeer op prijs.
Rond de wedstrijd tegen VVV zullen aan het publiek flyers worden uitgedeeld waarin de doelstelling van de actie duidelijk wordt uitgelegd. Fortuna Sittard stelt drie seizoenskaarten ter beschikking die onder de kopers van een certificaat verloot zullen worden.
Voor aanvang van der wedstrijd zal Fortuna-trainer Hans de Koning, namens trainers en spelers van Fortuna Sittard, de eerste certificaten kopen van Sittardia-trainer Jorg Bohrmann. De volledige selectie van Sittardia bezoekt vanavond deze wedstrijd.
In het supportershome van Fortuna Sittard is een Sittardia-hoek ingericht waar na afloop van de wedstrijd certificaten gekocht kunnen worden. Ook zal de supportersvereniging in het home een certificaat kopen om de actie te ondersteunen.