Fortuna Sittard heeft ook het restant van de gemeentegarantie die de gemeente in 2001 afgaf aangesproken. In 2001 kwam Fortuna voor het eerst in accute nood. De club had snel geld nodig, maar geen enkele bank wilde de club geld lenen, gegeven de precaire financiele situatie. De gemeente stak de helpende hand uit en ging garant staan voor een lening van 1,8 miljoen euro.
In de afgelopen jaren heeft Fortuna stukje bij beetje die garantstelling aangesproken en afgelopen week heeft de club dus de laatste vier ton van die garantie aangesproken.
Uiteraard kan Fortuna die garantstelling pas aanspreken op het moment dat de club zelf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. De gemeente heeft dat uitgezocht en dat was blijkbaar het geval.
Betekent dit dat Fortuna opnieuw in financiele problemen zit? Niet uitgesloten, maar het hoeft ook niet perse. Het kan zijn dat de club deze vier ton mee heeft genomen in de begroting voor het lopende seizoen (omdat de gemeente er toch niet onderuit kwam te moeten betalen). Maar als deze vier ton inderdaad in de begroting is verwerkt, vragen we ons af hoe de club deze vier ton volgend seizoen gaat financieren.

Bron: Dagblad De Limburger