Fortuna heeft gistermiddag de oefenwedstrijd in Oberhausen met 2-2 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke Rot Weiss Oberhausen.

Trainer Peter van Vossen gaf in stadion Niederrhein de verwachte basisspelers Roel Janssen, Tim Janssen, Raymond Fafiani, Ferry de Regt en Youri Loen om verschillende redenen rust. Nadat Fortuna in de tiende minuut goed wegkomt doordat een vrije trap van Oberhausen op de lat uiteen spat, zetten Gavin Vlijter en Dries Saddiki Fortuna op het half uur binnen enkele minuten op een 0-2 voorsprong. Vlijter profiteert van slecht uitverdedigen in de Duitse defensie en tikt de bal beheerst in de lange hoek achter keeper Robin Udegbe. Saddiki zorgt even later voor de 0-2 door van dichtbij binnen te schieten. Keeper Udegbe kan twee pogingen van Gokhan Lekesiz nog stoppen, maar is op de inzet van Saddiki kansloos. Met deze stand wordt ook de rust bereikt.

De circa 140 aanwezige Fortuna-fans genieten zichtbaar van dit buitenlandse uitstapje en doen zich in de pauze tegoed aan Konig-pilsener, brat- en currywursten. Enkele van een blessure herstellende Fortuna-spelers zoeken op het stadionplein naar iets gezonders te eten, maar komen van een koude kermis thuis.

Direct na rust wordt Fortuna verrast door een kort genomen hoekschop. De lange Felix Haas is de Sittardse verdediging te sterk af en kopt de 1-2 op het scorebord. Van Vossen wisselt tussen de rust en de 84e minuut acht keer, wat het spel niet direct ten goede komt. Rot  Weiss wil haar open dag en generale repetitie voor de competitie ook graag opfleuren met een goed resultaat en zet in de tweede helft een tandje bij. Elf minuten voor tijd zorgt Simon Engelmann voor de verdiende gelijkmaker voor Oberhausen. Vanaf rechts opgekomen verrast hij de ingevallen Kaya in de korte hoek. Met deze 2-2 stand eindigt de wedstrijd uiteindelijk. Gezien Fortuna’s basisopstelling, waarin veel jeugd de kans kreeg, een verdienstelijk resultaat.