Fortuna Sittard heeft vanavond de oefencampagne afgesloten met een 10-0 overwinning op tweedeklasser VV Sittard. Aan het Willy Dullens plein startte Chris Dekker met de volgende elf:

Baart, T. Janssen, Akerboom, Dassen, Hermans, Aitjdag, Meszaros, Cagnazzo, Moutawakil, Daemen en Derksen.
Dave van Gestel, de enige speler die nog op proef is bij Fortuna, was er vanwege een lichte blessure niet bij. In de tweede minuut opende Derksen de score, maar daarna duurde het een hele poos voor er weer een treffer te noteren viel. Om precies te zijn 28 minuten, want Tom Daemen scoorde uit een vrije trap op het half uur. Een paar minuten later verzilverde Derksen een zelf versierde strafschop, waarmee de ruststand op 0-3 kwam.
Na rust twee spelerswisselingen. Aitjdag eruit; Simone erin. En verder kwam Vaessen Cagnazzo aflossen, met allerlei geschuif op het middenveld als consequentie. Via tweemaal Derksen liep de score in het eerste kwartier na rust op tot 5-0.
Die stand bleef tot twintig minuten voor tijd op het bord staan en in niets leek het erop dat er nog dubbele cijfers op het bord zouden komen. Maar toch gebeurde dat nog. Tussen de 70ste en 80ste minuut scoorde Fortuna namelijk viermaal. Twee treffers van Moutawakil, eenmaal Daemen en nog een treffer van Derksen tilden de score naar 9-0. Ondertussen waren Joosten, Bergmans en Dreezen ingevallen voor respectievelijk Meszaros, Dassen en Baart.
De tiende treffer kwam vijf minuten voor tijd ook nog eens op naam van Derksen, die dus zesmaal scoorde in dit oefenduel. Bij die treffer raakte Tom Daemen overigens geblesseerd, maar echt ernstig zag het er niet uit.

De oefencampagne zit erop, de amateurs werden kansloos opzij gezet, maar van de drie serieuze tegenstanders verloor Fortuna. De komende weken zullen we wel zien of dat een slecht voorteken is, of dat de resultaten in zo’n oefencampagne helemaal niets te betekenen hebben.