Fortuna Sittard heeft de eerste volledig uitgespeelde oefenwedstrijd van het jaar 2002 gewonnen van Hoofdklasser FC Vinkenslag met 4-1.
Het duel tussen de staartploeg van de eerste divisie en een topper uit de Hoofdklasse leek op papier een aardig duel, maar Fortuna toonde zich toch de betere van de twee, alhoewel het verschil niet groot was. Fortuna startte in de volgende opstelling: Baart, T. Janssen, Gerearts, P. Janssen, Meulenberg, Tychon, Cagnazzo, Hamming, Brusselers, El Gaaouiri en Rajcomar.
Vinkenslag begon het duel voortvarend en drong Fortuna terug. De Maastrichtenaren kregen een paar kansjes, maar het bleef in de openingsfase 0-0. Daarna kwam Fortuna beter in de wedstrijd, zonder overigens groots te spelen. Na een half uur deelde Baart een cadeautje uit aan Vinkenslag. Een uittrap van onze keeper verdween in de voeten van de tegenstander en Ramakers zal zelden een simpelere kans benut hebben: 1-0.
Fortuna had vervolgens een penalty van Hamming nodig (geen idee of dat terecht was) om op gelijke hoogte te komen. Vlak voor rust bezorgde Rajcomar Fortuna ook nog een geflatteerde 2-1 voorsprong.
Na rust controleerde Fortuna de wedstrijd en brachten de invallers Daemen en Gommans Fortuna de 4-1 overwinning. Vinkenslag kon daar slechts een bal op de paal tegenover stellen, waardoor de overwinning van Fortuna verdiend genoemd mag worden.