De problemen die er ontstaan waren tussen de Sympathisantenvereniging en Fortuna Sittard over de sterke stijging van de jaarlijkse contributie zijn bijgelegd, maar helaas niet opgelost, met als gevolg dat de Sympathisantenvereniging in twee kampen uiteen gaat vallen.
De sympathisanten die niet bereid zijn om de sterke stijging van de contributie te slikken, verhuizen na afloop van thuiswedstrijden van Fortuna Sittard naar Café Schtad Zitterd alwaar de avond voortgezet wordt. Tot dusverre hebben zich ongeveer 15 sympathisanten opgegeven voor deze optie. Als dat aantal verdubbelt, vindt het initiatief doorgang.
De sympathisanten die wel bereid zijn om 550 euro op tafel te leggen worden ondergebracht in de recentelijk opgerichte vereniging Fortuna Business Friends. Deze sympathisanten delen na afloop van de wedstrijd een ruimte in het hoofdgebouw met de spelers. Fortuna hoopt gedurende het seizoen zo’n 50 leden te vinden voor Fortuna Business Friends.
Fortuna grijpt de oprichting van die nieuwe vereniging ook aan om startende ondernemers die Fortuna willen sponsoren maar niet onmiddellijk 4.000 euro op tafel kunnen leggen (het bedrag voor een sponsorschap bij Fortuna) een mogelijkheid te bieden Fortuna te sponsoren voor een aanmerkelijk lager bedrag.
En dat is natuurlijk een goed idee, zo krijg je naast Jong Fortuna op het veld nu ook Jong Fortuna qua sponsors die net als de jonge voetballers op termijn kunnen doorstromen naar het echte werk.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger