Vanmiddag heeft Fortuna Sittard het in een oefenduel opgenomen tegen de koploper van de Jupiler Pro League. In het eigen Fortuna Stadion wist Fortuna een nederlaag niet af te wenden en verloor met 0-1 van Union Saint-Gilloise.

Fortuna begint het duel zonder enkele gevestigde namen. Zo krijgen Yanick van Osch, Roel Janssen, Arianit Ferati en Martin Angha rust. Daar staat tegenover dat George Cox terugkeert uit blessureleed, Mickaël Tirpan zijn rentree maakt en Ben Rienstra een kleine 75 minuten meespeelt. Tenslotte debuteert Ivo Pinto vanmiddag.

Aan de zijde van ‘Union’ wordt ook een behoorlijk aantal spelers rust gegund. Zij starten voornamelijk met spelers die de eerste competitiewedstrijden nauwelijks aan bod zijn gekomen.

In een kansarm duel gebeurt tijdens de eerste helft niet veel. Fortuna krijgt een kans via Mats Seuntjens, maar mist oog in oog met de doelman. Ook ‘Union’ voetbalt een kans bij elkaar, maar het vlammend schot van de Japanse spits Kaoru Mitoma mist richting.

Ook de tweede helft stelt weinig voor. Wederom Mats Seuntjens en invaller Milan de Koe missen de kans om te scoren. Dat doet Felipe Avenatti wel. Hij scoort zijn eerste doelpunt voor ‘Union’. En daar blijft het bij.

Vanwege interlandvoetbal geen programma dit weekend. De competitie wordt volgende week zondag op Spangen tegen Sparta hervat.