Fortuna heeft gisteren vrij eenvoudig de Luxemburgse eredivisionist Swift Hesperange met 5-2 geklopt. Na een kwartier had Harrie Gommans er al drie ingeschopt, waardoor het duel al zo goed als voorbij was. Vlak voor rust kwam Swift via een onterechte penalty (na geklungel van Rein Baart, dat wel) terug tot 3-1.

Na rust was het opnieuw Gommans die uit een corner zijn vierde van de avond binnenkopte, waarna een minuutje of tien voor tijd Joos van Barneveld op Hammingesque wijze (via een lob) de 5-1 op het bord bracht. Vlak voor tijd scoorde ook nog ene Lukic (de broer van John?) een tweede Luxemburgse treffer.
Het uitgebreide wedstrijdverslag van dit duel staat overigens ook online onder de wedstrijdverslagen.