Fortuna Sittard is in beroep gegaan tegen de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB om de club drie punten in mindering te brengen. De licentiecommissie heeft Fortuna die sanctie opgelegd omdat de club er niet in is geslaagd om de belastingschuld af te lossen voor de gestelde deadline van 1 februari. Fortuna voert twee argumenten aan waarom de club die schuld inderdaad niet heeft afbetaald.
1) De club wil alle schuldeisers tegelijk uit betalen op het moment dat het reddingsplan is voltooid. En dat is op dit moment nog niet het geval. Als de club nu één schuldeiser zou betalen, zou dat unfair zijn ten opzichte van andere schuldeisers.
2) De club is in onderhandeling met de Belastingdienst over de termijn van de schuldsanering. Fortuna heeft de Belastingdienst opnieuw uitstel van betaling voorgesteld en de Belastingdienst heeft daar nog niet op gereageerd. Pas als de Belastingdienst daarmee niet akkoord zou gaan, overtreedt Fortuna het eerdere akkoord met de Belastingdienst, aldus Fortuna.

De licentiecommissie staat niet bekend om vrijgevigheid / inlevingsvermogen, dus Fortuna Online gaat ervan uit dat Fortuna’s argumenten van tafel geveegd worden onder het motto: niet betaald = niet betaald…