Fortuna Sittard heeft in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 04/05 SVM uit Munstergeleen met 10-0 verslagen. De wedstrijd die gisteren niet door kon gaan vanwege een ondergelopen veld, trok ongeveer 350 supporters, die de volgende elf Fortunezen het spits zagen afbijten: Baart, Joosten, Akerboom, Dassen, Hermans, Aitjdag, Meszaros, Cagnazzo, Moutawakil, Derksen en Taihuttu.

De belegering van het Munstergeleense doel duurde zoals gebruikelijk 90 minuten, maar echt veel kansen creëren was er niet bij in de eerste helft. De weinige kansen die Fortuna kreeg gingen er wel in. Zo noteren we een loepzuivere hattrick van Dirk-Jan Derksen die in de 8ste, 30ste en 41ste minuut scoorde. Taihuttu bracht vlak voor rust de 4-0 ruststand op het bord.
In de tweede helft verschenen Vaessen en Daemen op de plekken van respectievelijke Dassen en Meszaros. Akerboom scoorde binnen vijf minuten de vijfde Sittardse treffer, maar op een zesde treffer was het lang wachten. Pas toen Dabo een kwartier voor tijd Derksen kwam vervangen (en Dreezen voor Baart), liep de score uit de hand. Binnen vijf minuten liep de score van 5-0 op tot 9-0. Dabo had een halve minuut speeltijd nodig voor nummer zes, vervolgens scoorden Taihuttu, (weer) Dabo en Daemen doelpunt zeven, acht en negen. Kwamen er dan ook nog dubbele cijfers op het bord? Ja, want een droge schuiver van Cagnazzo verdween ook nog in het net: 10-0!
Verder nog iets te melden? Niet echt, behalve dan dat Tom Daemen de twijfelachtige eer heeft als eerste Fortunees dit jaar gepoort te zijn…. Volgende week dinsdag gaat het verder in Koningsbosch tegen fusieclub Conventus.