Tijdens de zomermercato zit Fortuna Sittard bepaald niet stil. Zo versterkte de club zich al in alle linies, maar werd nog geen flankaanvaller aangetrokken. Die denkt de club nu te hebben gevonden in de persoon van Iñigo Córdoba Querejeta.

Na het transfervrije vertrek van Lisandro Semedo naar het Poolse RKS Radomiak Radom is er een gat gevallen op de flank. Dat gat denkt de club te hebben opgevuld met de 25-jarige Bask. Córdoba tekent in Sittard-Geleen een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde.

Córdoba komt uit een voetbalgezin en groeit op als middelste van drie broers die allemaal het profvoetbal hebben gehaald. Zijn jongere broer Asier speelt bij FC Den Bosch terwijl zijn oudere broer Aitor uitkomt voor Burgos CF.

Iñigo speelt vanaf zijn jeugdjaren bij Athletic Club de Bilbao. Aanvankelijk speelt bij voor Athletic Club B, maar met ingang van het seizoen 17/18 maakt hij deel uit de Athletic Club A.

Onbetwist basisspeler is hij er nooit, maar heeft tot en met het seizoen 19/20 maakt hij jaarlijks een behoorlijk aantal minuten. Dat verandert met ingang van het seizoen 20/21. Hij komt nauwelijks nog aan de bak in Bilbao en besluit te vertrekken naar Deportivo Alavés.

Bij ‘El Glorioso’ speelt Córdoba aanvankelijk alle duels mee, maar krijgt last van zijn rechter knie en moet geopereerd worden. Einde seizoen. Omdat Córdoba is verhuurd door Athletic Club, keert de aanvaller na afloop van het seizoen weer terug naar Bilbao.

Maar in Bilbao hoeft Córdoba op weinig meer te rekenen en wordt wederom verhuurd. Deze keer is Go Ahead Eagles zijn bestemming. Afgelopen seizoen kwam Códoba tot 12 doelpunten en twee assists in 35 duels. Go Ahead Eagles heeft de kans de optie die ze op de aanvaller hebben te lichten, maar besluiten dat niet te doen.

Córdoba heeft nog wel een contract bij Athletic Club, maar dat wordt in onderling overleg ontbonden, waardoor hij een transfervrije status verkrijgt. Córdoba kan gaan shoppen, want over belangstelling heeft hij niet te klagen.

Naar verluidt zijn in Nederland FC Utrecht en AZ geïnteresseerd in Córdoba, maar het wordt uiteindelijk Fortuna.

Bron: Voetbal International / Dagblad de Limburger