Fortuna heeft voor de rest van het seizoen de Sloveense middenvelder Sandro Bloudek vastgelegd. Sandro promoveerde vorig seizoen met OH Leuven naar de Belgische eerste klasse, maar kwam dit seizoen op het hoogste niveau niet of nauwelijks aan spelen toe. OH Leuven en Bloudek besloten daarom onlangs het contract te verbreken waardoor de speler een overstap kon maken gedurende het seizoen.

Bloudek begon zijn jeugdcarriere bij Maribor NK in Slovenie en speelde ook voor de nationale jeugdelftallen van Slovenie. Het zal bij een van de wedstrijden van het nationale team zijn geweest waar hij gescout werd door AC Milan, want Milan nam Bloudek over van Maribor. Hij doorliep de jeugdopleiding van Milan, maar tot speeltijd voor het eerste elftal kwam het niet. Milan verhuurde Bloudek aan allerlei Italiaanse clubs uit de serie C of lager. Het werd allemaal geen succes waarna Milan zijn contract niet verlengde. Een zwerftocht langs NK Varaždin en HNK Šibenik (Kroatie) leidde hem uiteindelijk naar OH Leuven.

In het restant van de competite mag hij zijn meerwaarde in Sittard-Geleen komen aantonen. Bloudek zal vandaag tegen Sparta nog niet bij de selectie zitten.

Bron: Fortuna Sittard