Fortuna Sittard heeft de achttienjarige Áron Dobos overgenomen van de Hongaarse derdeklasser Dunaújváros PASE. Dobos heeft een contract getekend voor vier seizoenen in Sittard-Geleen, nadat hij de medische keuring heeft doorstaan. Dobos trainde al mee in Sittard-Geleen vanaf de start van de voorbereiding op het seizoen 18/19.

In een interview met het Hongaarse blad Duol geeft hij aan dat zijn ambitie vorig seizoen was zo snel mogelijk door te stoten naar de Hongaarse hoogste klasse. Echter, er was ook interesse uit het buitenland en een van die buitenlandse clubs was Fortuna Sittard, dat Áron meerdere malen was komen scouten.

Dobos geeft aan dat het Nederlandse voetbal bekend staat voor de kansen die het biedt aan jonge spelers en bij Fortuna krijgt hij de kans om zich helemaal op voetbal te concentreren. Dat gaf de doorslag om voor Fortuna te kiezen.

Fortuna heeft een transfersom betaald aan Dunaújváros PASE, de hoogte ervan is mede afhankelijk van het aantal wedstrijden dat Dobos zal spelen in het eerste elftal.

Bron: Duol