Na de overwinningen tegen Susteren en BSV Limburgia heeft Fortuna zaterdag ook van Wilhelmina ’08 gewonnen. De eerste klasser werd met 0-5 verslagen, na een behoorlijk optreden van de Sittardse formatie.

Tom Daemen bleef de gehele wedstrijd buiten de selectie (reden onbekend, donderdag werd hij ook al gewisseld bij rust). In zijn plaats speelde Jochem van der Hoeven als verdedigende middenvelder. De plaats van Jochem werd ingenomen door Marcel Akerboom en als rechtsback stond Jo Geerinckx opgesteld (links Tycho Steegs). Op het middenveld stonden verder nog Dario Cagnazzo, Georges Tychon en Samir El Gaaouiri. De aanval werd bevolkt door Prince Rajcomar en Joos van Barneveld.

Fortuna speelde een zeer goed eerste kwartier. Dario Cagnazzo knalde de bal van twintig meter in het doel, maar aangezien hij de bal kreeg van een in buitenspel verkerende Prince Rajcomar werd dit doelpunt afgekeurd. Wilhelmina was nog niet van de schrik bekomen of ze begaan een grote fout. Foute pass, en Joos van Barneveld ziet de keeper te ver voor zijn doel staan. Van dertig meter schiet Van Barneveld de bal over de keeper, een schitterend doelpunt. Hierna moest Samir El Gaaouiri dit natuurlijk ook doen en ook hij wist met een schitterende lob de keeper te verschalken. Echter stond hij volgens de assisstent-scheidsrechter ook in buitenspel positie. Nog binnen het kwartier wist ook Jochem van der Hoeven nog een doelpunt mee te pikken (intikker vanuit vrije trap) en ook Samir wist nog het net te vinden, ditmaal zonder buitenspel twijfels. Wat opvallend was, was dat na elk doelpunt de bal door Fortuna zelf uit het net werd gehaald en op de middenstip werd gelegd. Dat is natuurlijk de juiste instelling. Na het eerste kwartier viel het spel van Fortuna iets terug en kwam het nog sporadisch tot kansen. De rust werd dus bereikt met een 0-3 tussenstand.

De tweede helft verliep zonder enige grootse momenten, of je moet een hakje van Prince meetellen. De score werd wel nog uitgebouwd. Eerste was het Prince Rajcomar die een voorzet van Samir snoeihard binnenkopte en laat in de tweede helft scoorde Gino Taihuttu ook nog zijn treffer.