Het heeft een tijdje geduurd maar we hebben Phil Gray getraceerd. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Chelmsford City, ging halverwege het seizoen op huurbasis naar Stevenage Borough, mislukte daar omdat trainer John Dreyer werd ontslagen, wilde terug naar Chelmsford, maar bleek daar persona non grata te zijn geworden.
Het einde van zijn carrière op 35-jarige leeftijd leek nabij, maar niets is minder waar. Terwijl honderden collega’s van Gray in Engeland op straat staan, heeft Fat Phil een nieuwe club gevonden: Maidenhead United FC. Gray gaat er aan de slag als speler en als assistent trainer.
Maidenhead komt uit in de Ryman League en dat is hetzelfde niveau als waarop Chelsmford City uitkomt. Bij Maidenhead traint John Dreyer, de trainer die hem ook naar Stevenage haalde en dat verklaart hoe Gray bij Maidenhead terecht is gekomen.
Maidenhead United is één van de oudste clubs van Engeland. De club bereikte driemaal de kwartfinale van de FA Cup. Maar ja, de laatste maal is wel bijna 130 jaar geleden….

Bron: Maidenhead United FC