De gemeente Sittard/Geleen/Born/Nieuwstadt heeft meer tijd nodig om een beslissing te nemen over het al dan niet garant staan voor een lening van 4 miljoen die Fortuna wil aangaan. Het college van B&W neemt vandaag een beslissing over het inschakelen van een accountant die moet onderzoeken hoe nijpend de financiële positie van Fortuna daadwerkelijk is. Pas nadat de accountant zich een oordeel heeft gevormd over de situatie, neemt de gemeente een beslissing over de garantstelling.
Te hopen valt dat de gemeente die beslissing deze week nog neemt, want vanaf volgende week is de gemeente op vacantie, waardoor er geen beslissingen meer worden genomen voor half september. Tot die tijd zou Fortuna dan geen lening kunnen aangaan en dat zou vervelend zijn, omdat het geld nu nodig is (bron:Limburgs Dagblad).
We hopen dus dat de gemeente in staat is om de bureaucratische mallemolen voor één keertje opzij te zetten en snel een beslissing neemt.
Verder hebben we nog wel een tip voor de gemeente: neem een accountant van het gerenomeerde accountantkantoor Wagner&Partners!!