Fortuna-huurling George Cox gaf deze week een interview met de officiële site van premierleagueclub Brighton & Hove Albion FC, de club waar hij tot de zomer van 2020 onder contract staat. In dat interview geeft Cox aan dat het een lastige beslissing was naar Fortuna (ander land, andere taal, andere spelersgroep) te gaan, maar dat hij er nu, na zijn eerste maanden in Sittard-Geleen, geen enkele spijt van heeft.

Hij kan het goed vinden met alle spelers in de spelersgroep, die gelukkig Engels spreken. Zijn vriendin met de twee honden is inmiddels ook ingetrokken in zijn appartement. De overwinning tegen Feyenoord is een prima opsteker. Die eerste overwinning zat er, aldus Cox, al een paar weken aan te komen. De afgelopen weken ontbrak het aan scorend vermogen, waardoor het goede spel niet werd beloond met punten. Tegen Feyenoord lukte dat wel.

Spelen voor volle stadions, bijvoorbeeld uit bij Ajax voor 53.000 toeschouwers, is ook een surrealistische ervaring. Nee, Cox is voorlopig uitermate tevreden met wat hij heeft aangetroffen bij Fortuna Sittard.

Cox, die tot dusverre vijf duels speelde voor Fortuna, heeft een huurcontract bij Fortuna tot het einde van het seizoen 19/20. Fortuna heeft een optie in het huurcontract dat de club hem kan overnemen van Brighton op het einde van het seizoen. Dat betekent dat Fortuna komende zomer het eerste recht heeft de Engelsman transfervrij over te nemen van Brighton. Licht Fortuna de optie in het huurcontract van Cox en is er een andere club die hem wil contracteren, dan zal die andere club Fortuna een transfersom moeten betalen.

Bron: Brighton & Hove Albion FC