Amadou Ciss speelt voorlopig niet meer voor Fortuna. De Senegalese middenvelder is door Fortuna Sittard verhuurd aan het Slowaakse MŠK Žilina. Gisteren zat Ciss al niet meer bij de selectie en degene die zich afvroeg waarom krijgt vandaag daarop het antwoord.

In de aanloop van het seizoen 18/19 komt de dan 18-jarige middenvelder vanuit FC Pau naar Sittard-Geleen. Ciss heeft er dan een veelbelovend seizoen bij de Zuid-Fransen opzitten, uitkomend in het Championnat National (Frankrijks derde niveau). Maar eenmaal aangekomen vallen de prestaties van Ciss ietwat tegen. Hij valt in, maar in de buurt van een basisplaats komt hij nooit.

Haaks op zijn prestaties bij Fortuna staan zijn prestaties bij de Senegalese nationale jeugdploeg. Dat zorgt er onder andere voor dat hij een trainingsstage mag afwerken bij het Italiaanse Udinese. Tot een contract komt het niet, maar zijn naam is gemaakt.

Uiteindelijk is de wedstrijd tegen SV Meerssen Ciss’ laatste en verlaat hij Sittard-Geleen alweer na één seizoen waarin hij 10 keer voor Fortuna uitkomt. Hoe lang MŠK Žilina Ciss huurt is onbekend. Ciss heeft bij Fortuna nog een contract tot de zomer van 2022.

Bron: 1Limburg