Een verrassing op transfergebied: de 21-jarige Bo Breukers zegt het profvoetbal vaarwel en richt zich op zijn maatschappelijke carrière. Qua woon-werkverkeer gaat dat voor de middenvelder nauwelijks wijzigen. Hij verruilt het voetbalveld voor een kantoorfunctie binnen Fortuna Sittard. Vanaf 6 juli zal Breukers Fortuna’s commerciële afdeling gaan versterken.

Helemaal afscheid nemen van het voetbal doet Breukers niet, want hij gaat zijn commerciële functie combineren met het assistent-trainerschap van Fortuna O18 en speler voor Groene Ster uit Heerlerheide.

Na het doorlopen van de jeugdopleiding in Sittard-Geleen debuteert Breukers gedurende het seizoen 17/18. De middenvelder valt op speeldag zes in, in het thuisduel tegen Jong AZ. Zijn hoogtepunt beleeft Breukers tijdens het promotieseizoen als hij tot vier invalbeurten komt en een profcontract voor drie seizoenen mag ondertekenen.

Na de promotie zijn de speelkansen van Breukers verkeken. Buiten het bekerduel tegen Helmond Sport komt Breukers niet in actie. Daarop wordt besloten hem te verhuren. Claudio Braga, Breukers’ coach tijdens Fortuna’s promotieseizoen, neemt hem mee naar Dordrecht. Na 12 wedstrijden komt ook aan dat avontuur een einde, waarna Breukers terugkeert naar Sittard-Geleen.

Afgelopen seizoen wordt duidelijk dat Breukers in de toekomst niet in aanmerking komt voor een plekje in de selectie. En dus blijft Breukers verbonden aan de club, maar verruilt het veld voor kantoor. Daarmee is het aan Bas Breukers om de familie-eer hoog te houden binnen de selectie.

We wensen Breukers veel succes toe bij zijn nieuwe uitdagingen!

Bron: Fortuna Sittard