Vanmiddag stond de terugwedstrijd van het tweeluik ‘Rwanda’ op het programma voor het Kaapverdië van Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo. Afgelopen donderdag speelden beide landen ook al tegen elkaar in het kader van kwalificatie voor de Africa Cup of Nations 2022 en kwam Kaapverdië in het eigen Praia niet verder dan 0-0.

Vanmiddag werd in het knusse Stade Régional Nyamirambo in Kigali afgetrapt en kwamen beide landen evenmin verder dan 0-0. Nochtans lagen er wel degelijk mogelijkheden, aangezien Rwandees Ally Niyonzima na 28 minuten van het veld werd gestuurd. In de 62 minuten die daarop volgden werd niet meer gescoord. Het eindsignaal haalde Semedo niet want hij werd na 66 minuten gewisseld voor Luís Carlos Almada Soares, alias ‘Platini’.

Met het gelijke spel schieten beide landen nauwelijks iets op, maar doordat Kameroen met 0-2 in Mozambique won mogen Kaapverdië, Mozambique en ook Rwanda nog hopen op kwalificatie voor de eindronde. Voor Kaapverdië wordt dat een hele klus, aangezien ‘Os Tubarões Azuis’ (‘De Blauwe Haaien’) het 22 maart 2021 thuis opnemen tegen groepsleider Kameroen.

De campagne wordt in Maputo afgesloten waar op 30 maart 2021 de ontmoeting met Mozambique staat geprogrammeerd.

Bron: Rwanda Broadcasting Agency